BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar sikertörténet: lakatosműhelyből milliárdos vállalat

A magyar sikertörténetek egyike a lakatosműhelyként indult zalaegerszegi Csejtei Fém-Vill Kft. harmincéves fejlődése.

Több generáció összefogásának köszönhető a Csejtei-Fém Vill Kft. fejlődése, ami nélkül elképzelhetetlen Magyarország újraiparosítása, gazdaságának erősödése - jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön Zalaegerszegen, a társaság új üzemcsarnokának avatóján.

Csejtei Andrea, a Csejtei Fém-Vill Kft. ügyvezetője elmondta: éppen 30 évvel ezelőtt édesapja egy garázsban létrehozott lakatosműhellyel teremtette meg a mára másfél milliárd forintos árbevételű társaság alapját, amely az utóbbi nyolc évben megötszörözte az árbevételét. A ma is családi cégként működő vállalkozás vékony- és finomlemezek megmunkálásával állít elő alkatrészeket az elektromos ipar, a gépgyártás vagy éppen a bankautomaták gyártói számára, nemzetközi beszállítóként is.

A cég összesen több mint egymilliárd forintos beruházással vásárolt területet és épített új telephelyet a zalaegerszegi északi ipari parkban, ahol jelenleg 65 dolgozónak biztosít munkát. Hozzátette, hogy egy jelenleg még elbírálásra váró, 558 millió forint értékű gépberuházásra szóló pályázat sikere esetén további 50-60 dolgozót tudna foglalkoztatni a zalaegerszegi családi vállalkozás.

Dömötör Csaba az új üzem avatóján beszélt arról is, hogy Zalaegerszeg városvezetésének és képviselőinek köszönhetően ez a térség ma "az ország egyik legdinamikusabban fejlődő szeglete". Elég csak a 40 milliárd forintos beruházással induló járműipari tesztpályára, a 165 milliárdból épülő R76-os gyorsforgalmi útra, vagy a digitális rendszerek összehangolását biztosító okos város programra gondolni - sorolta a politikus.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.