BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dübörög a hazai hitelközvetítés

Nagyot ugrott a Duna House csoport által közvetített lakáshitel-állomány, és emelkedett az ingatlanközvetítő jutalékbevétele is a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett előzetes negyedéves mérőszámok alapján.

Január és március között a teljes magyarországi hálózat jutalékbevétele 2,7 százalékkal 1,6 milliárd forintra nőtt, a lánc 9 egységgel 154-re bővült. A saját irodáknál ennél lendületesebb, éves összevetésben 13 százalék volt az emelkedés, az első negyedévben 234 millió folyt be a társasághoz ezen a soron.

[caption id="" align="alignleft" width="690"]Dől a jutalék a lenygel irodákból is. Fotó: Szabó Miklós Dől a jutalék a lenygel irodákból is. Fotó: Szabó Miklós[/caption]A lengyel irodák forintra átszámítva 382 milliós jutalékbevételét a normál szezonalitásnak megfelelőnek értékelte a beszámolóban a Duna House (a megelőző három negyedévben sorrendben 460, 393, 419 millió forintnak megfelelő összegű jutalékot realizáltak). Csehországban egyelőre egyetlen irodát működtetnek, amelynél a forintra átszámított 25 milliós jutalékbevétel elmaradt az előző három hónap (51 milliós) adatától.

Nagyon erősen indult ugyanakkor az esztendő a hitelközvetítés területén: Magyarországon a tavalyi első negyedévhez képest 38 százalékkal bővült a közvetített hitelállomány, elérve a 7,6 milliárd forintot. Lengyelországban a forintra átszámított 5,6 milliárd 25 százalékkal jobb az előző negyedévinél, és a cégnél bíznak abban is, hogy ez a pozitív fordulat a második negyedévben is kitart (tavaly az első negyedév viszonylag jó adata után a második és a harmadik negyedév mérséklődő érdeklődést hozott).

Hasonlóan biztatóan alakul a közvetített lakás-takarékpénztári állomány, amely éves összevetésben 12 százalékkal bővült az első negyedévben, 4,6 milliárd forintot tett ki.

A Duna House részvényeit tavaly novemberben vezették be a Budapesti Értéktőzsdére. Az eltelt szűk öt hónap alatt a papír árfolyama 4080 és 3250 forint között mozgott, a 180 napos forgalommal súlyozott átlagár 3784 forint, a keddi (április 4-i) záróár 3550 forint volt. A nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok alapján a csoport tavaly 4,78 milliárd forint árbevételt ért el, az adózás utáni átfogó jövedelem 1,144 milliárd forintot tett ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.