BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Perre megy Ausztrália és az Apple

Beperelte az Apple-t az ausztrál kereskedelmi és fogyasztóvédelmi hatóság arra hivatkozva, hogy a cég megsértette a helyi kereskedelmi szabályokat azáltal, hogy egy szoftver frissítéssel használhatatlanná tette a harmadik felek által megbütykölt telefonokat. A nyomozás szerint a cég az ilyen ún. “bricked” telefonokat nem volt hajlandó utána feloldani, megkárosítva ezzel a fogyasztókat – írta az Equilor.

A Reuters hírügynökség szerint az ausztrál fogyasztóvédelem (Australian Competition and Consumer Commission, ACCC) arra hivatkozva indította el a pert, hogy  ezt az eljárást 2014 és 2016 között tapasztalták a fogyasztók, akik letöltötték az Apple frissítéseit, majd a frissítésen keresztül az Apple zárolta a telefonjaikat és a cég ügyfélszolgálata azzal reagált a megkereséseikre, hogy a zárolt készülék „nem minősül Apple terméknek.” A cég a hírügynökség jelentése szerint egyelőre nem kommentálta a per hírét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.