BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel tíz kilométeres híddal hódítana India

Nagy lökést adhat az indiai turizmusnak az a 9,55 kilométeres híd, amely India keleti részét kapcsolja össze az északkelet indiai Arunácsal Pradessel – jelenti a BBC.

A napokban adják át India leghosszabb hídját, amely a maga 9,5 kilométeres hosszúságával összekapcsolja India észak-keleti részét Arunácsal Pradessel.

A Dhola Sadiya névre keresztelt hidat 2011-ben kezdték építeni: a Lohit folyót átszelő létesítmény azonban nem csak a turizmus szempontjából fontos. Khiren Rijiju, India miniszterelnöke és Gaganjit Singh nyugalmazott főparancsnok a BBC-nek hangsúlyozta, olyan fizikai infrastruktúrát kell kialakítani, amely megvédheti Indiát az egyre agresszívabbnak titulált Kínától. Peking korábban kifogásolta, hogy a Dalai Láma számára India engedélyezte, hogy meglátogassa Kínát és tiltakozzon a katonai infrastruktúra fejlesztése ellen.

A híd az indiai turizmus és gazdaság motorját is beindíthatja, ráadásul az építmény segítségével akár 8 órával is csökkenthető lesz az utazásra szánt idő, ugyanis kétsávos autópályát építettek és több utat is felújítottak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.