BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordszámokat közölt a Tesla

Rekordeladás és -bevétel mellett a folyamatos pénzégetés jellemezte a Tesla első negyedévét. Az elektromosautó-gyártó 2,69 milliárd dolláros bevételt ért el, ehhez 25 ezer gépkocsit adott el.

Előbbi két és félszeres, utóbbi kétharmados növekedés az előző év azonos időszakához képest. A negyedéves veszteség viszont 282 millió dollárról 330 millióra nőtt. A forgalom enyhén felülmúlta, a veszteség viszont jócskán, 64 százalékkal lőtt túl a Thomson Reuters elemzői konszenzusán.

A gyorsjelentésre az árfolyam 2,6 százalékos eséssel reagált. A vállalat legjobb híre az volt, hogy a várva várt 35 ezer dolláros Model 3 családi elektromos autó gyártásának júliusi startját semmi sem veszélyezteti, és a kapacitások felfuttatása is sínen van. A beruházásoknak köszönhetően a Tesla még az idén áttérhet a heti ötezer, majd valamikor 2018-ban a heti tízezer darab autó gyártására. S ha az autóértékesítésen elért haszonkulcs emelkedése is töretlen lesz, akkor kezdhetnek megnyugodni a részvényesek. A haszonkulcs az egy évvel korábbi 24-ről március végére 27,4 százalékra nőtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.