BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kínába költözne a Tesla

A Tesla Kínában gyártaná ezentúl autóit, az erről szóló döntés még a héten megszülethet.

A Tesla közel állhat ahhoz, hogy megegyezésre jusson arról, hogy Kínában gyártsa autóit, így megkerülve a 25 százalékos importvámot. A beruházásra Lingang fejlesztési zónájában kerülne sor, a nyilvános bejelentés akár már ezen a héten érkezhet.

Korábban arról lehetett hallani, hogy rekordeladás és -bevétel mellett a folyamatos pénzégetés jellemezte a Tesla első negyedévét. Az elektromosautó-gyártó 2,69 milliárd dolláros bevételt ért el, ehhez 25 ezer gépkocsit adott el. Előbbi két és félszeres, utóbbi kétharmados növekedés az előző év azonos időszakához képest. A negyedéves veszteség viszont 282 millió dollárról 330 millióra nőtt. A forgalom enyhén felülmúlta, a veszteség viszont jócskán, 64 százalékkal lőtt túl a Thomson Reuters elemzői konszenzusán

A világcég az űrbe törne

Egyszerre felpörgött az űripar: Jeff Bezos, az Amazon vezére évi egymilliárdot készül befektetni Blue Origin nevű cégébe, amellyel 2018-ban már be is indítaná a rendszeres űrturista járatokat. Bezos űrhajója, a New Shepard a tervek szerint a világűr határának tekintett Kármán-vonalig, azaz mintegy 100 kilométeres magasságig vinné fel a vastag pénztárcájú kíváncsiskodókat. A jegy ugyanis nem lenne olcsó, 300 ezer dollárért, vásárolhat majd magának helyet a hat fős kapszulában majd bárki, akinek megér ennyit a 40-50 perces élmény.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.