BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megújul Debrecen belvárosa

A debreceni fejlesztések elsősorban a belvárost és a Nagyerdőt érintik, hogy a város olyan turisztikai célponttá váljon, ahol a jelenlegi két-három nap helyett legalább egy hetet töltenek el a látogatók.

Mérföldkőnek nevezte a kormány döntését a Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy, Tisza-tó kiemelt turisztikai régió létrehozásáról, és a hozzá kapcsolódó 35 milliárd forintos turisztikai fejlesztési lehetőségről Papp László, Debrecen polgármestere szombati tájékoztatóján, amelyről az MTI számolt be. Papp László elmondta, hogy a debreceni fejlesztések elsősorban a belvárost és a Nagyerdőt érintik, hogy a város olyan turisztikai célponttá váljon, ahol a jelenlegi két-három nap helyett legalább egy hetet töltenek el a látogatók.

Mostantól sokkal több látogatót szeretne fogadni a város.
Forrás: MW

Gajda Tibor, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese a rendezvényen elmondta, hogy az ágazat ma közvetlenül 300 ezer embert foglalkoztat Magyarországon. Mint hangsúlyozta, a turizmus az egyetlen olyan szolgáltatás, amelyben a költés mellett az áfa is az országban marad. A kormánydöntéssel a Balaton, a Sopron–Fertő tó, valamint a Tokaj, Felső-Tisza, Nyírség után a Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy, Tisza-tó lett az ország negyedik kiemelt turisztikai fejlesztési térsége. E régiók kialakítása folytatódik, az ország területének 85-90 százaléka tartozik majd valamelyik desztinációhoz. A most kialakított térség az ország harmadik legnagyobb turisztikai célpontja, ahol tavaly kétmillió vendégéjszakát töltöttek a turisták. Gajda Tibor szerint reális cél, hogy a megvalósított fejlesztések eredményeként három év múlva elérhetővé váljon a hárommillió vendégéjszaka.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.