BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden második Tesco-dolgozó sztrájkolna

Már minden második Tesco-dolgozó vállalta, hogy részt vesz az áruházláncnál megalakult sztrájkbizottság közeljövőben tervezett akciójában.

Már minden második Tesco-dolgozó vállalta, hogy részt vesz az áruházláncnál megalakult sztrájkbizottság közeljövőben tervezett akciójában, amennyiben a multi­cég nem teljesíti a bér- és létszámemelésről szóló követeléseket. Teljes munkabeszüntetés esetén a hálózat valamennyi üzlete zárva maradhat a sztrájk napján, azt követően pedig határozatlan ideig bizonytalanná válhat a működés – tudta meg a Magyar Idők.

A Tesco tegnap annyit jelzett a sztrájkbizottságnak, hogy megkapták a követeléseket és pénteken megkezdődhetnek az egyeztetések a kollektív bérvitában. A társaság ezzel elejét vette annak, hogy a dolgozók akár már holnap bejelenthessék az országosra tervezett általános sztrájkot, amelyhez a múlt hét vége óta még több dolgozó csatlakozott.

https://www.vg.hu/vallalatok/masolat-sztrajkolhatnak-a-tescosok-574881/

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.