BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Játszik az IPO gondolatával a Toys”R”Us

Amerikában becsődölt, Ázsiában viszont virágzik az üzlet a játékkereskedelmi óriás, a Toys”R”Us számára. A távol-keleti üzletág a hongkongi tőzsdére vezetné be részvényeit.

A kiskereskedelmi lánc ázsiai közös vállalatában tulajdonos, multimilliárdos Fung testvérpár már megbízást is adott tanácsadó cégeknek az elsődleges részvénykibocsátás (IPO) megvalósíthatóságának vizsgálatára.

A Bloomberg értesülései szerint az IPO kétmilliárd dollárra értékelné a céget. Utóbbin 85-15 százalékos arányban osztozik az anyavállalat Fungék befektetési cégével. A Toys”R”Us adósságállománya ötmilliárd dollárra tehető, azaz az ázsiai IPO révén azt jelentősen mérsékelni lehetne. Az Euromonitor legfrissebb adatai szerint az ázsiai-csendes óceáni régió 20,7 milliárd dolláros hagyományos piacán a játékok ötödét például náluk szerzik be a szülők.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.