BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szomszédunkban gyártja egyik népszerű modelljét a Ford

A Ford Motor Company megkezdte az új EcoSport kisméretű SUV gyártását a romániai Krajova összeszerelő üzemben, hogy kielégíthesse a szegmensben tapasztalható, egyre növekvő keresletet.

Az európai piacot eddig az indiai Chennai üzem látta el az EcoSport modellel; a Ford azért döntött az európai gyártás miatt, mert így még inkább zökkenőmentesen teljesítheti gyorsan szaporodó helyi megrendeléseket.

Az EcoSport újabb példája annak, hogyan alapozhatjuk növekedésünket az erősségeinkre – például világszínvonalú SUV-modelljeink népszerűségére - nyilatkozta Steven Armstrong, a Ford Motor Company csoportszintű alelnöke és az Európáért, a Közel-Keletért és Afrikáért felelős elnöke.

Az első új EcoSport a Ford krajovai gyárából
Forrás: Ford Magyarország

Egyre több vásárló érdeklődik az EcoSport és általában az SUV-k iránt, így most jött el az ideje, hogy Európában is beindítsuk a gyártást.

A közel 4000 Ford-dolgozó mellett Klaus Johannis, Románia elnöke, Mihai Tudose, Románia miniszterelnöke, valamint számos fontos országos és helyi politikus is jelen volt az üzemben, amikor az első új EcoSport legördült a szerelőszalagról.

A Ford 20 legnagyobb európai piacán tavaly 27 százalékkal nőtt az iparág összesített SUV-értékesítése, és jelenleg az ilyen modellek teszik ki a régióban eladott új személygépkocsik több mint egynegyedét. A Ford európai SUV-értékesítése 2016-ban több mint 30 százalékkal növekedett, 2017 első nyolc hónapjában pedig a növekedés mértéke már a 27 százalékot is meghaladta.

Az idei év végéig a Ford további 1700 munkahelyet teremt a Ford Krajova üzemben, így az autó- és motorgyártó részlegekben összesen 3900 ember dolgozik majd. A vállalat 2008 márciusában vette át a gyárat, és a beruházások összege mára meghaladta az egymilliárd eurót, aminek eredményeképpen a létesítmény világszínvonalú autógyárrá fejlődött.

Krajova látja majd el az európai piacokat az EcoSport modellel (kivéve Oroszországot), ami a világ négy kontinensének 56 piacán is kapható lesz – az Egyesült Királyságban ugyanúgy, mint az óceániai Új-Kaledóniában, a közép-ázsiai Türkmenisztánban vagy Dél-Afrikában.

Az új EcoSport mellett továbbra is Krajovában készül majd a Ford 1,0 literes EcoBoost erőforrása – a világ egyetlen motorja, amely zsinórban négyszer is elnyerte az Év Motorja díjat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.