BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentős forrás jutott az erdei turizmusra

Több mint 16 milliárd forintot költöttek az elmúlt években az erdei turizmus fejlesztésére az erdőgazdaságok.

Az állami erdőgazdaságok az elmúlt hét évben több mint 16 milliárd forintot költöttek az erdei turisztikai szolgáltatások fejlesztésére, egyebek mellett 25 szálláshely épült, és 75 épületet újítottak fel – mondta Ugron Ákos, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára hétfőn a Nógrád megyei Diósjenői Erdei Szabadidőparkban tartott sajtótájékoztatón.

Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos (k) fát ültet az Ipoly Erdő Zrt. területén, a Nógrád megyei Diósjenő közelében 2017. november 6-án. Az erdőben a 2014 decemberében bekövetkezett jégtörés okozott súlyos károkat. Az állami erdőgazdaságok az elmúlt hét évben több mint 16 milliárd forintot költöttek az erdei turisztikai szolgáltatások fejlesztésére, egyebek mellett 25 szálláshely épült, és 75 épületet újítottak fel.
Forrás: MTI

Hozzátette, az erdőgazdaságok nagy erőfeszítéseket tettek, hogy fejlesszék az erdei turisztikai szolgáltatásokat, amit mutat az is, hogy sorra épülnek, illetve újulnak meg a kilátók is.

Az állami földekért felelős helyettes-államtitkár fontosnak nevezte az erdei iskola mozgalom újraindulását. Közölte, a nemzeti parki igazgatóságoknál 15, az erdőgazdaságoknál 36 minősített erdei iskola szolgálja a környezeti nevelést.

Elmondta azt is, hogy az erdőgazdaságok 1800 hektár erdőt telepítettek, és több mint 300 millió csemetét ültettek el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.