BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó eredményt produkált a Debrecen Airport

Minden idők legerősebb októberi utasforgalmát érte el a Debrecen Airport idén októberben, összesen mintegy 27 110 utas vette igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét.

Minden idők legerősebb októberi utasforgalmát érte el a Debrecen Airport idén októberben, a tavalyi év azonos hónapjához képest 44 százalékkal többen, mintegy 27 110 légi utas vette igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét.

Forrás: Debrecen Airport

A Debrecen Airport az első tíz havi utasforgalmát a javuló kihasználtságot mutató menetrend szerinti járatok mellett a különösen élénk nyári charterforgalomnak köszönhetjük. Az év utolsó 2 hónapját tekintve is optimisták vagyunk, hiszen az előfoglalási trendek folyamatosan javulnak és a kereslet is stabil

- áll az erről szóló sajtóközleményben. Március végétől kezdve már összesen hét európai és izraeli régióval van közvetlen menetrend szerinti összeköttetése Debrecennek, ezért a reptér vezetése 2017-ben jelentősebb turistaforgalmat prognosztizál Debrecenben illetve a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is. További növekedést várnak az érkező külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák számában is, illetve a régió szállodáinak kihasználtsága tekintetében is.

Ahogyan az korábbról ismert, idén december 18-án indul az új Wizz Air Moszkva járat, amellyel 8-ra bővül a menetrend szerinti járatok száma a Debrecen Airportról és a szomszédos országok régionális repülőterei közül. Ezzel egyedül Debrecenből lesz közvetlen légi összeköttetés az orosz fővárosba.

 

A Debrecen Airport Magyarország második legnagyobb, schengeni kritériumoknak is megfelelő repülőterét 2016-ban több mint 284 000 utas kereste fel. 2017. végére több mint 310 000-es utasforgalmat szeretne elérni a Wizz Air bázisnak illetve Lufthansa City Line menetrend szerinti és az erős nyári charter forgalomnak köszönhetően. A repülőteret üzemeltető Xanga Cégcsoport és Debrecen Város Önkormányzata is elkötelezett, hogy minél több charter és menetrend szerinti járat valamint cargo járat is üzemeljen a Debrecen Airportról és ennek érdekében, aktív tárgyalásokat folytat számos nemzetközi légitársasággal természetesen az egyéni utasok és üzleti utazók reális igényeit szem előtt tartva.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.