BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepte az elemzőket Kína

Kínában a vártnál kisebb ütemben lassult az ipari termelés növekedése, és a szakértők által várt mértékben bővült a kiskereskedelmi forgalom novemberben.

A kínai statisztikai hivatal csütörtökön azt közölte, hogy novemberben az ipari termelés 6,1 százalékkal nőtt éves összevetésben. Elemzők szerényebb, 6 százalékos bővülést vártak az októberi 6,2 százalékos növekedés után.

A kínai statisztikai hivatal arról is beszámolt, hogy novemberben a kiskereskedelmi forgalom 10,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, ami felülmúlta az októberi 10 százalékot, és megegyezett a szakértők által becsült 10,2 százalékkal.

Az állótőke-beruházások 7,2 százalékkal nőttek az idei első 11 hónapban. Elemzők is 7,2 százalékkal számoltak a tízhavi 7,3 százalékos bővülés után.

A kínai kormányzat célja az, hogy idén a beruházások 9 százalék, a kiskereskedelmi forgalom pedig 10 százalék körüli mértékben bővüljön. Az idei harmadik negyedévben 6,8 százalékkal nőtt Kína hazai összterméke (GDP), enyhén lassult az első és a második negyedévben egyaránt 6,9 százalékos ütemhez képest. A kínai gazdaság tavaly 6,7 százalékkal – több mint negyedszázada a legkisebb ütemben – nőtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.