BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bajba kerülhet idén az Apple

Jeffrey Kvaal, a Nomura Instinet elemzője elképzelhetőnek tartja, hogy idén jelentősen visszaesik a kereslet az Apple termékei iránt, s ezt elsősorban a magas áraknak tulajdonítja.

Az elemző felhívta rá a figyelmet, hogy a cég egyet fizet kettőt kap ajánlata sem volt túl népszerű, két hét után meg is szüntették az akciót – írja a CNBC. Ugyancsak rosszul teljesített az iPhone X, amelytől sokkal többet vártak a cégnél, ám ez is csak az bizonyítja, hogy a vásárlók már valóban nem vágynak a forintban több százezres termékre.

Forrás: AFP

Kvaal szerint az okostelefonok átlagos eladási árai a piaci felső korláthoz közelítenek. Az elemző ennek fényében 5 millió darabbal csökkentette az értékesítési előrejelzést.

Ezen felül megerősítette a 175 dolláros Apple célárfolyamát, amely alig alacsonyabb a hétfői, 175,3 dolláros záróárával összehasonlítva.

Az Apple egyelőre nem foglalt állást a kijelentésekkel kapcsolatban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.