BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepetést okozott az amerikai ipar

A vártnál nagyobb mértékben nőtt az Egyesült Államok ipari termelése februárban, különösen a gépkocsi- és a számítógépgyártás bővült.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed pénteken azt közölte, hogy februárban 1,1 százalékkal nőtt az ipari termelés a januári 0,3 százalékos csökkenés után. Elemzők szerényebb, 0,3 százalékos februári ipari termelésnövekedéssel számoltak.

Forrás: AFP

A Fed adatai szerint februárban a feldolgozóipari termelés 1,2 százalékkal, október óta legnagyobb mértékben nőtt, miután az előző három hónapban csökkent. A bányaipari termelés 4,3 százalékkal emelkedett, a közüzemi termelés viszont 4,7 százalékkal zuhant a múlt hónapban. Februárban 3,9 százalékkal nőtt az autógyártás a januári 0,2 százalékos csökkenést követően.

Az elmúlt 12 hónapban az amerikai ipari termelés 4,4 százalékkal nőtt.

A termelőkapacitás kihasználtsága 78,1 százalékra emelkedett februárban a januári 77,4 százalékról. Elemzők kevésbé javuló adatra, 77,7 százalékra számítottak februárra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.