BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nőtt az USA ipari termelése

Márciusban a vártnál nagyobb mértékben nőtt az ipari termelés az Egyesült Államokban a szövetségi tartalékbank rendszer, a Fed kedden publikált kimutatása szerint. 

Az emelkedés elsősorban a közüzemi szolgáltatók termelése növekedésének volt köszönhető, míg a feldolgozóipar gyengébben teljesített.

Márciusban 0,5 százalékkal nőtt az ipari termelés az előző havihoz képest a februári 1 százalékos havi növekedés után.

A piac 0,3 százalékos havi növekedést várt márciusra.

Az ipari termelésen belül a feldolgozóipari termelés a várakozásoknak megfelelő mértékben, 0,1 százalékkal nőtt márciusban az előző havihoz képest, a közüzemi szolgáltatók termelése viszont 3 százalékkal növekedett.

Forrás: AFP

Az egy évvel korábbihoz képest 4,3 százalékkal nőtt az ipari termelés márciusban a februári 4,4 százalékos éves növekedés után.

Az első negyedévben 4,5 százalékkal nőtt az ipari termelés az előző évihez képest.

Az ipar kapacitáskihasználtság-mutatója 0,3 százalékponttal 78 százalékra emelkedett márciusban, ami azonban ezzel együtt is még 1,8 százalékponttal marad el az 1972 óta vezetett hosszú távú átlagtól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.