BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szépen teljesít az olasz ipar

A vártnál jóval nagyobb mértékben nőtt az olasz ipari termelés márciusban a nemzeti statisztikai hivatal, az Istat csütörtöki jelentése szerint. Két egymást követő havi csökkenés után márciusban 1,2 százalékkal nőtt az olasz ipari termelés az előző havihoz képest a várt 0,4 százalék helyett. Februárban 0,5 százalékkal csökkent a termelés havi bázison.

A fogyasztási cikkek termelése 2,5 százalékkal nőtt havi bázison márciusban a februári 2,3 százalékos csökkenés után. A tőkejavak termelése 0,8 százalékkal bővült az előző havi 1,2 százalékos csökkenés után. Az alapanyagok termelése 0,7 százalékkal nőtt 1,4 százalék mérséklődés után.

Az energiatermelés 1,3 százalékkal emelkedett a februári 8,3 százalék növekedés után.

Éves bázison 3,6 százalékkal nőtt az ipari termelés Olaszországban márciusban a februári 2,5 százalékos növekedés után. A piac 2,4 százalékos növekedést várt áprilisra.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.