BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb sztrájkra készül a Ryanair 

Sztrájkot helyezett kilátásba hétfőn a Ryanair németországi pilótáinak érdekeit képviselő szakszervezet. A légitársaságnál augusztus második hetétől lehet ismét munkabeszüntetés.

A Ryanair németországi pilótáinak érdekeit képviselő szakszervezet, a Vereinigung Cockpit közleménye szerint a pilóták 96 százaléka szavazott a szakszervezeti belső szavazáson arra, hogy sztrájkkal követeljenek a piaci viszonyoknak megfelelő fizetést és munkakörülményeket.

A szakszervezet augusztus 6-ig haladékot ad a munkaadónak egy „tárgyalásra méltó ajánlat megtételére”, és ha nem sikerül megállapodni, az utasokra tekintettel a sztrájkot a kezdete előtt legkevesebb 24 órával bejelentik. A szakszervezet azt is közölte, hogy augusztus 8-án tájékoztatják a nyilvánosságot arról, hogy mit tesznek követeléseik érvényesítéséért.

Fotó: AFP

A szakszervezet szerint a munkaadói oldal a tárgyalások januári kezdete óta időhúzásra játszik, és ha a szakszervezeti szavazás eredményét sem veszi komolyan, elkerülhetetlen lesz a sztrájk.

A Ryanairnél legutóbb az előző héten volt nagyszabású, több országra kiterjedő munkabeszüntetés. Az írországi pilóták, valamint a spanyol, a portugál, az olasz és a belga fedélzeti személyzet sztrájkja miatt több száz járatot töröltek. A cég a napokban közölte, hogy a június végével záródott pénzügyi első negyedévében az adózott eredménye 319 millió euró (102 milliárd forint) volt. Ez 20 százalékkal kisebb ugyan az egy évvel korábbinál, de meghaladja a szakértők által várt 305 millió eurót.

A Ryanair állítja: rendesen megfizeti a dolgozóit

Az ír légitársaság közzétette a bérskáláját annak bizonyítására, hogy sztrájkoló munkavállalói nincsenek alulfizetve.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.