BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Gazprom tudja tartani a lépést

A Gazpromnak nem okoz gondot, hogy az Európába irányuló gázkivitelét évekig fenntartsa a tavalyi rekordszinten – jelentette ki egy bécsi energetikai konferencián a Gazprom gázkivitellel foglalkozó vállalata, a Gazprom Export vezérigazgatója kedden.

Jelena Burmisztrova vezető elemzőintézetek előrejelzésének átlagára hivatkozva azt mondta, hogy 2030-ig 81 milliárd köbméterrel, 2040-re pedig 84 milliárd köbméterrel nőtt Európa gázszükséglete.

Rámutatott arra is, hogy a következő időszakban csökken Európa gáztermelése, ezért majd nő a kontinens gázimportja, amit „figyelembe kell vennie a Gazpromnak”.

Fotó: Nina Zotina / Sputnik / AFP

A Gazprom 5,4 százalékkal, 497,6 milliárd köbméterre növelte tavalyi gáztermelését, míg az európai gázexportja 3,4 százalékkal, 201 milliárd köbméterre emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.