BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Három hónapra felfüggesztették a Huawei elleni intézkedéseket

A felfüggesztés ideje alatt különleges engedélyt kell kérni a minisztériumtól a korlátozások alá eső termékek exportjához.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium 90 napra felfüggesztette a Huawei ellen hozott korlátozó intézkedések hatályba lépését, hogy könnyebb legyen az átmenet – jelentették be Washingtonban.

Wilbur Ross miniszter közleményében azzal érvelt, hogy

ezzel időt adnak a vállalatoknak a szükséges intézkedések meghozatalára, a minisztériumnak pedig arra, hogy kidolgozza hosszú távra szóló saját rendszabályait, amelyek megfelelnek a jelenleg a Huaweitől függő amerikai és külföldi távközlési szolgáltatók érdekeinek.

A felfüggesztés ideje alatt különleges engedélyt kell kérni a minisztériumtól a korlátozások alá eső termékek exportjához.

Fotó: AFP

Szakértők szerint az intézkedéssel az Egyesült Államok a nem kívánatos, a céllal ellentétes hatások enyhítését akarja elérni. Megpróbálják megelőzni a hálózatok esetleges összeomlását – mondta egyikük.

A Google vasárnap döntött úgy, hogy felfüggeszti a Huawei szinte összes androidos jogosultságát. Ez nem sokkal az után történt, hogy Donald Trump szükségállapotot rendelt el arra hivatkozva, hogy „megvédje az amerikai informatikai hálózatokat a külföldi ellenségektől”. Azóta az Intel és a Qualcomm is beállt a Huaweit bojkottáló vállalatok sorába.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.