BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Tesla kelet-európai terjeszkedésbe kezd

Musk reméli, hogy a cég megjelenhet Szlovákiában, Horvátországban, Szerbiában.

Elon Musk, az elektromos autókat gyártó Tesla vezérigazgatója egy Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy jövőre terjeszkedésbe kezdhet Kelet-Európában.

Musk reményét fejezte ki, hogy megjelenhet egyebek mellett Szlovákiában, Horvátországban, Szerbiában.

Fotó: Tesla Motors

A Tesla az idei második negyedévben rekordszámú, 87 ezer 48 autót gyártott, és ugyancsak rekordszámú, 95 ezer 200 autót szállított le, amiből 77 ezer 550 Model 3 és 17 ezer 650 Model S és Model X volt. A Tesla második negyedévi vesztesége 408 millió dollárra esett az első negyedévi 702 millió dollárról.

Must vállalata a tengerentúlon már bizonyított: júliusban a legtöbb elektromos autót az amerikai Tesla adta el, mintegy 20 ezret, amelyet a kínai BYD követett csaknem 16 ezres, a német BMW közel 9 ezres és egy másik kínai cég, a BAIC 8 ezres értékesítéssel.

Az idei első hét hónapban globálisan 35 százalékkal nőtt az elektromos autók eladása éves összevetésben.

A Sanford C. Bernstein szakértői azzal számolnak, hogy tavalyhoz képest 23-48 százalékkal több, 2,4-2,9 millió elektromos autót adnak el világszerte.

A kereskedelmi háború drágítja a Teslákat

Az elmúlt egy év alatt többször is a vámtarifák változásához igazították az árakat Elon Muskék.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.