BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Pfizer előrelépést jelentett be a vakcinával kapcsolatban

A továbbiakban a gyártó preklinikai megerősítő vizsgálatokat végez majd.

A Pfizer a mai napon fontos előrelépéseket jelentett be a világjárvány elleni kezdeményezéseiről – közölte a gyártó.

A Pfizer öt pontból álló tervében mutatja be, hogy a járvány elleni küzdelem jegyében a vállalat együttműködik a teljes egészségügyi innovációs közösséggel, legyen szó nagy gyógyszeripari vállalatokról vagy kisebb biotechnológiai cégekről, kormányzati ügynökségekről vagy tudományos intézményekről.

  • A pre-klinikai vizsgálatok során vírusellenes összetevők aktivitást mutattak a vírussal szemben.
  • A Pfizer és a BioNTech együttműködésre lép, hogy közösen fejlesszenek ki egy potenciális oltóanyagot
  • A vállalat további adatokat és elemzéseket oszt meg az azitromicinnel kapcsolatban
  • Elindított két új vizsgálatot, hogy megértse a vírus és a Streptococcus pneumoniae baktérium közötti kapcsolatot
  • Vizsgálja egy már jóváhagyott JAK gátlóhatását a fertőzés miatt kialakult tüdőgyulladásos betegek esetében
  • Kutatók és tudósok fáradhatatlanul dolgoznak, hogy kifejlesszenek egy olyan vírusellenes vizsgálati készítményt, mely a világjárványt okozó vírust hatékonyan kezeli, egy oltóanyagot, mely megelőzheti a fertőzést, valamint kipróbáljanak olyan egyéb terápiákat, melyek a fertőzött betegek kezelésében hatékonyan használhatók.

    Elkötelezetten dolgozunk, hogy a lehetetlent lehetővé tegyük

    – mondta Dr. Albert Bourla, a vállalat elnök-vezérigazgatója.

    “A Pfizer öt pontos tervének megfelelően aktívan részt veszünk a közegészségügyi kihívás kezelésében, együttműködünk az iparág más szereplőivel és tudományos intézményekkel, hogy új lehetséges megoldásokat találjunk a COVID-19 megelőzésére és kezelésére. Kutatóink és tudósaink vizsgálják a Pfizer jelenlegi portfóliójában lévő készítmények lehetséges új alkalmazását a fertőzött betegek kezelésében. Minden követ megmozgatunk és minden lehetőséget megvizsgálunk, hogy megtaláljuk a gyógymódot a világ számára.”

    A vállalat fontos előre lépéseket jelentett be azon kötelezettségvállalásával kapcsolatban, hogy megvédje az emberiséget a terjedő világjárványtól és felkészítse az iparágat a jövőbeli globális egészségügyi krízishelyzetek kezelésére.

    Fotó: AFP/Image Point FR/BSIP

    Vírusellenes összetevők vizsgálata

    A Pfizer megerősítette, hogy az előzetes vizsgálatok alapján talát egy vegyületet és annak analógjai a betegség fehérjebontó enzimének potens gátlója lehetnek.

    Ezen felül, az előzetes adatok alapján a fő fehérjebontó enzim működését gátló összetevő vírusellenes aktivitást mutat a vírussal szemben. A továbbiakban a Pfizer preklinikai megerősítő vizsgálatokat végez majd, ide sorolva a további vírusellenes profilozást és annak kiértékelését, hogy az a fő vegyület alkalmas-e intravénás klinikai alkalmazásra.

    Ezzel párhuzamosan a vállalat olyan anyagokat is vizsgál, melyek lerövidítik majd a fő alkotó molekula lehetséges klinikai vizsgálatának megkezdéséhez szükséges időt, előre hozva azt akár már 2020 harmadik negyedévére.

    Ez az előzetes becslésekhez képest három vagy akár több hónapos előrelépést is jelenthet, de jelenleg minden a preklinikai megerősítő vizsgálatok eredményétől függ.

    Nagy múltú vakcina fejlesztési tapasztalatok alapján véglegesítette megállapodását Pfizer a BioNTech vállalattal

    A két vállalat világszintű együttműködésre lépett, hogy közösen fejlesszék ki az mRNS-alapú vakcinák közül potenciálisan elsőként, a BioNTech koronavírus vakcina programját a fertőzés megelőzésére.

    2020 márciusában a két vállalat egy együttműködési szándéknyilatkozatot tett és megkezdték a közös munkát. A két vállalat közösen szervezi majd az oltóanyag-jelöltek klinikai vizsgálatait az USA-ban és Európában több vizsgálati helyen.

    A BioNTech és a Pfizer 2020 április végén tervezi megkezdeni a klinikai vizsgálatokat, a hatósági jóváhagyásokat követően.

    A két vállalat becslése szerint, amennyiben a fejlesztési program sikeres lesz és a törzskönyvezési hatóságok is jóváhagyják, 2020 végére már milliós mennyiségben áll majd rendelkezésre az oltóanyag, majd a kapacitások gyors növelésével

    2021-re már százmilliós mennyiségű oltóanyagot tudnak majd biztosítani.

    Elemzések az azitromicin hatóanyag vírusellenes hatásáról

    Hogy elősegítsék a járvány kezelését, a Pfizer kutatói a Clinical Pharmacology and Therapeutics szaklapban közzétesznek egy elemzést, mely publikált in vitro és klinikai adatokat értékel az azitromicin hatóanyag vírusellenes tulajdonságairól. Ez a szabadon elérhető elemzés elősegítheti az azitromicin alkalmazását a jövőbeni COVID-19 kutatásokban. Az azitromicin nem engedélyezett vírusfertőzések kezelésére.

    A Pfizer jelenlegi portfoliójának vizsgálata a kritikus állapotú betegek kezelésére

    A Pfizer Inc. és Liverpool School of Tropical Medicine’s Respiratory Infection Clinical Research Group két új vizsgálatot indít, hogy megértse a SARS-CoV-2 és a Streptococcus pneumoniae baktérium közötti kapcsolatot.

    A vállalat a következő napokban véglegesíti kutatási együttműködési megállapodását a liverpooli intézettel, melynek értelmében anyagiakkal és laboratóriumi tesztekkel támogatja a vizsgálatot.

    A vállalat a jövőben is megosztja a portfoliójának vagy az új hatóanyagoknak a vizsgálatakor szerzett információit, melyek hasznosak lehetnek más vállalatok és szervezetek számára is, akik szintén azon dolgoznak, hogy erre a példa nélküli egészségügyi krízishelyzetre megoldást találjanak.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.