BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Májusban a vártnál gyengébben alakult az ipari termelés az euróövezetben

Az előző havihoz képest a várt 15,0 százalékos növekedés helyett csak 12,4 százalékkal bővült az ipari termelés az euróövezetben.

Májusban a vártnál nagyobb mértékben csökkent az euróövezet ipari termelése az egy évvel korábbihoz képest és a kevésbé nőtt az áprilisihoz képest az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat keddi jelentése alapján.

Májusban az euróövezet ipari termelése a várt 20,0 százalék helyett 20,9 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest,

az áprilisi rekordnagyságú, 28,7 százalékos éves csökkenés után.

Az előző havihoz képest a várt 15,0 százalékos növekedés helyett csak 12,4 százalékkal bővült az ipari termelés az euróövezetben májusban, az áprilisi 18,2 százalékos havi csökkenés után.

Fotó: Swen Pförtner / POOL / AFP

Az Európai Unió ipari termelése májusban az egy évvel korábbihoz képest 20,5 százalékkal csökkent, az áprilisihoz képest 11,4 százalékkal emelkedett.

A legnagyobb havi növekedést, 42,1 százalékosat Olaszországban regisztrálták májusban.

Franciaországban 20,0 százalékos, Szlovákiában 19,6 százalékos volt az ipari termelés havi növekedése májusban. A legnagyobb mértékben, 9,8 százalékkal Írországban csökkent az ipari termelés májusban az előző havihoz képest.

Horvátországban 3,5 százalékos, Finnországban 1,3 százalékos volt a havi csökkenés.

Éves bázison az EU összes tagországában csökkent az ipari termelés májusban. A legnagyobb mértékben Szlovákiában 33,5 százalékkal, Magyarországon 27,6 százalékkal, Romániában 27,4 százalékkal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.