BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az IKEA tovább növekszik amikor mások leállnak

Az Ingka Csoport a mai napon 35,2 milliárd eurós bevételről számolt be a 2020-as pénzügyi évére vonatkozóan

Az Ingka Csoport 35,2 milliárd eurós, erős IKEA kiskereskedelmi bevételről számolt be a 2020-as pénzügyi évére vonatkozóan (a 2019-es pénzügyi évben 36,7 milliárd euró), a COVID-19 okozta komoly gazdasági és közegészségügyi kihívások mellett – olvasható a cég közleményében.

Fotó: AFP/Scanpix Sweden/Johannes Cleris

A 2020-as évre úgy emlékezünk majd vissza, amely rendkívüli kihívásokat jelentett, és kihatott az emberek életmódjára és közösségi életére, valamint a vállalkozások működésére.

A korlátozások miatt az év folyamán az Ingka Csoportnak több hétre be kellett zárnia az általa világszerte működtetett IKEA áruházak 75 százalékát. Ebben az időszakban a vállalat több széleskörű kötelezettségvállalást is bejelentett a világjárvány által sújtott emberek egészségének és megélhetésének megsegítése és védelme érdekében. Ezek között szerepeltek természetbeni adományok, például egy 26 millió eurós sürgősségi segély közösségek támogatására.

Ezen túlmenően a vállalat döntött a kormányzati ösztönző támogatások visszafizetéséről, amelyeket a világjárvány kezdetén a munkatársak bérének biztosítására kapott, tekintettel arra, hogy üzletmenete a vártnál gyorsabban helyreállt.

Az év során az Ingka Csoport felgyorsította kiskereskedelmi átalakulását – áruházait részben teljesítési egységekké alakította, bevezette a Kattints és Vedd át szolgáltatásokat, Átvételi pontokat és autós áruátvételi lehetőségeket alakított ki, sőt, egyes esetekben az áruházak parkolóit COVID-19 tesztelésre alkalmas helyszínekké alakította a közösség számára. Az év során a vállalat 26 új IKEA telephelyet nyitott többek között Sanghajban, Szöulban, Moszkvában és Tokióban, továbbá gördülékenyebb IKEA élményt dolgozott ki új, digitális megoldásokkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.