BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedhettek a Telekom bevételei

Ha szerény mértékben is, de javulhatott a szakértők szerint a Magyar Telekom mérlege.

Szolid, 1,2 százalékos növekedéssel 166 milliárd forintra emelkedhettek a Magyar Telekom bevételei a tavalyi azonos időszakban elérthez képest – a társaság által készített elemzői konszenzus szerint. A vállalat honlapján ma kora délután megjelent szakértői becslés szerint a társaság nettó eredménye 14,3 milliárd forint lehet, ami mintegy 21 százalékos bővülés a tavalyi szinthez mérten. Mintegy 60 milliárd forintot várnak a részvényelemzők a távközlési vállalattól az EBITDA soron, ami alig változott a 2019 harmadik negyedévben látotthoz képest, míg az EBITDA ráta 36,2 százalék lett.

Fotó: Oliver Berg / dpa / AFP

Az elemzői konszenzusban a Magyar Telekom összegyűjti a társaságot követő független részvényelemzők becsléseit és minden negyedévben összeállít egy becslési konszenzust a soron következő eredményekről. A Telekom szerdán, piaczárás után teszi közzé gyorsjelentését, ezzel a magyar részvénypiac vezető papírjai közül elsőként kezdi a gyorsjelentési szezont. A távközlési cég részvényeinek kurzusa ma a kereskedés félidejéhez közeledve alacsony forgalom mellett 1,1 százalékkal erősödött 351 forintra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.