BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bejelentkezett az Axel Springer a befolyásos brit lapcsoportért

A német médiacsoport állítólag hatszázmillió fontot hajlandó fizetni.

A német Axel Springer SE médiacsoport érdeklődést mutat a brit Telegraph Media Group megszerzésére – jelentette szombaton a Sky News. Információjuk szerint 600 millió fontot fordítana az ügyletre az Axel Springer.

Paris,,France,-,Mar,23,,2017:,Man,Purchases,The,Daily
Fotó: Shutterstock

A berlini székhelyű cég, amely a Bild című legnagyobb német bulvárlapot adja ki, és a Politico tulajdonosa is, értesítette a Goldman Sachst, hogy érdeklődik a The Daily Telegraph és vasárnapi testvérlapja megvásárlása iránt – idézi a Sky a céget ismerő személyeket. Arról egyelőre nem szivárgott ki semmi, hogy az Axel Springer a csoport hetilapját, a The Spectatort is meg akarja-e vásárolni, sőt a médiacég nem is volt hajlandó kommentálni az értesülést, így egyáltalán nem vehető biztosra, hogy ajánlatot tesz.

A Telegraph Media Group június óta eladó, azóta, hogy a tulajdonos B.UK holding csődgondnokság alá került. A holding médiaportfólióját 2004 óta a Barclay család kezeli, akik 730 millió fontért szerezték meg a Telegraph-lapokat. A csődgondnokságot a B.UK hitelezője, a Lloyds bankház rendelte el, mivel a cég 500 millió fonttal tartozik nekik. 

A The Daily Telegraphot 1855-ben alapították, konzervatív irányultságú azóta is. A lapcsoport értékesítése októberben indul, akkor lehet vételi ajánlatokat benyújtani. 

 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.