BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Német Szilárd: Európában idén télen is a magyar családok fűthetnek a legolcsóbban

A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerint Magyarországon biztonságban van az energiaellátás.

A kormány és a Fidesz-KDNP rezsivédelmi politikájának köszönhetően Európában idén télen is a magyar családok fűthetnek és világíthatnak a legolcsóbban és legbiztonságosabban – közölte Facebook-oldalán a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos kedden.

radiátor
fűtés
fűtési szezon
Németh Szilárd szerint Magyarországon biztonságban van az energiaellátás / Fotó: Bach Máté / Magyar Nemzet

Németh Szilárd azt írta, magyar érdeket szolgált és sikeres volt Orbán Viktor miniszterelnök politikája, amely 

Magyarországot kimenekítette az EU orosz gáz- és kőolaj embargójából, a magyar gáztározók már most 93 százalékos feltöltöttségűek.

„Sikeres volt az a kormányzati rezsivédelmi döntés is, amit 2022. augusztus 1-jén vezettünk be. Megvédtük a magyar családokat a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaválság, energiaár-robbanás veszélyes hatásaitól” – olvasható a bejegyzésben.

A kormánybiztos kiemelte: a rezsicsökkentésnek köszönhetően mi, magyarok vághatunk neki legbiztonságosabb körülmények között a télnek. Németh Szilárd posztjában érthetetlennek nevezte, hogy Brüsszel miért akarja megszüntetni a magyar rezsicsökkentést, ahelyett, hogy más tagállamoknak is a figyelmébe ajánlaná. 

Korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közölte, hogy Az MVM és az orosz Gazprom kiegészítő kereskedelmi megállapodást írt alá, amelynek köszönhetően „továbbra is versenyképes áron érkezik majd az orosz földgáz Magyarországra”. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.