BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Meghalt az AC/DC dobosa, Colin Burgess

Meghalt az AC/DC ausztrál rockzenekar első dobosa, Colin Burgess.

Meghalt az AC/DC ausztrál rockzenekar első dobosa, Colin Burgess, erről a banda tagjai december 16-án számoltak be a Facebook közösségi oldalon. „Nagyon szomorú hallani Colin Burgess haláláról. Ő volt az első dobosunk, és egy nagy tiszteletben álló zenész” – áll az együttes által közzétett Facebook-posztban. Az AC/DC eredeti dobosa november 16-án töltötte be 77. életévét. Halálának oka nem ismert.

Fotó: Metal Injection / Facebook

Az 1970-ben és 1971-ben végzett országos közvélemény-kutatások Burgesst választották Ausztrália legjobb dobosának. A zenész 1973 és 1974 között, a zenekar megalakulása óta az AC/DC-vel játszott. 1974 februárjában a dobost a folyamatos alkoholizálás miatt kirúgták, Phil Rudd váltotta. Nem volt tagja az AC/DC csapatának, amely bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába – közölte a Rolling Stone magazin. Felvették viszont az ausztrál ARIA Mestertanoncok Hírességek Csarnokába.

Miután az AC/DC-vel dolgozott, Burgess megalakította a His Majesty csoportot, és tagja volt a Dead Singer Bandnek. 

Colin Burgess Sydney-ben született. Korán kezdett zenélni, hamarosan zenekart alapított, majd 1967-ben Melbourne-be költözött.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.