BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új e-sport-központ nyílt Budapesten

Megnyílt Magyarország vadonatúj e-sport-központja, a Delta 1 Esports Café. A budapesti bázis egyedülálló módon trénereket, játékosmenedzsmentet, mentorprogramokat, edzőtábort kínál az amatőr és profi e-sportolóknak, továbbá mesterségesintelligencia-képzéseket minden érdeklődőnek. Az új központ célja, hogy felemelje az e-sport tehetségeit, segítse mindazokat, akik szeretnének ezen a területen fejlődni, érvényesülni.

Úgy éreztük, szükség van egy elit e-sport-klubra, ahova a jövő generáció e-sportolói fordulhatnak tanácsért, szakértelemért, segítségért. Nálunk találkozhatnak edzőkkel, csapatokkal, bekerülhetnek a szcéna vérkeringésébe – mondta el a megnyitón Jakab Attila, a Delta 1 Esports Café alapítója, ügyvezetője.

e-sport
E-sportoló játék közben / Fotó: AFP

Küldetésük, hogy felemeljék a hazai tehetségeket, akik játékosként, streamerként vagy akár kommentátorként is tovább öregbítik az e-sport hírnevét. A Delta 1 párbeszédet kíván indítani olyan fontos témákban, mint

  • a mentális egészség,
  • a gamer kultúra
  • és a női e-sport erősítése

– tette hozzá Jakab Attila.

Az új közösségi bázis alapítói fontosnak tartják a hazai szakemberképzést is, amelyben már komoly tapasztalatokkal rendelkeznek, hiszen az Óbudai Egyetemen önálló tárgyként tanítják az e-sport alapjait.

A Delta 1 szorosan együttműködik a Magyar E-sport Szövetséggel (HUNESZ) is. 

„A Magyar E-sport Szövetségnél azon dolgozunk, hogy elősegítsük az e-sport fejlődését és népszerűsítését országszerte” – mondta el Biró Balázs György, a HUNESZ főtitkára. Kiemelte: munkájuk egyik fontos pillére a helyi e-sport-közösségek összekapcsolása és támogatása. A Delta 1 remek példa arra, hogy a magyar e-sportban milyen erő rejlik a helyi közösségekben. Hisz abban, hogy az ilyen kezdeményezések lehetőséget biztosítanak a tehetségek kibontakoztatására.

A magyar e-sport-bajnokságon idén több millió forintot lehet nyerni; nyolc versenyszámban mérkőzhetnek meg a részvevők. Az e-sport-bajnokság fődíja 10 millió forint.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.