BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
mém
lány
hawk tuah

Hawk Tuah: már most rengeteg pénzt keresett a mémmé vált fiatal nő

Egyik napról a másikra lett a világ egyik legismertebb embere Hailey Welch, vagy ahogy az interneten elnevezték, a Hawk Tuah-lány. A kétes hírnéven sokan szörnyülködtek, valószínűleg a családtagjai sem voltak a legbüszkébbek, ám azóta Hailey bebizonyította, ha valaki elég talpraesett, hatalmas pénzt tud keresni azzal, hogy mémmé vált.

A Tim & Dee TV YouTube-csatorna arról híres, hogy szórakozó fiatalokat kérdezget az éjszakában, leginkább erotikus témákban. Az előző hónapban Nashville-ben jártak, ahol egy fiatal nőt, Hailey Welchet faggatták, aki egy finoman szólva sem prűd választ adott a pikáns kérdésre. Az internet pillanatok alatt felkapta a reakcióját, a Google-ben már több tízmillióan kerestek rá a Hawk Tuah-kifejezésre, a mémvideót pedig rengetegen feldolgozták a TikTokon és számos más platformon is. A nő nem szégyenkezik, hanem elkezdte kihasználni a nem várt, de mégis eljött 15 perc hírnevet.

mém
lány
hawk tuah
Hailey Welsh válaszából az elmúlt hetek legfelkapottabb mémvideója lett, ő pedig köszöni szépen, pénzzé teszi a kéretlen hírnevet / Fotó: X

Welchet egy divatmárka már megtalálta, és elkezdtek „Hawk Tuah”-s sapkákat gyártani. A márka tulajdonosa, Jason Poteete a Rolling Stone magazinnak arról beszélt, hogy 50 dedikált baseballsapka mellett eladtak további mintegy 2000 darabot, egyenként 32,78 dollárért, amivel 65 ezer dollárt (mintegy 24 millió forint) kerestek.

A hirtelen jött hírnév hatására felmondott a munkahelyén, hogy minél többet tudjon kihozni nem várt ismertségéből. Ezen a hétvégén közönségtalálkozót tart, ahol rajongói készíthetnek vele közös képet. Erre az eseményre a belépő ára a PageSix szerint 45 és 55 dollár (körülbelül 18 ezer forint) között mozog. Welch állítólag 30 ezer dollárért (11 millió forint) vállalta el a fellépést, ezenfelül pedig még két további helyszínen is előad New Yorkban.  

 

Nemrég egy countrykoncerten is a színpadra lépett, hogy énekeljen, valamint adott egy podcastinterjút, ahol megerősítette: már nem dolgozik, hírnevével az országot járja.

 

A nő a Los Angeles Lakers egykori sztárjával, Shaquille O’Neallel is találkozott, aki tanácsokkal látta el. A legendás kosaras számos tippet adott Welchnek: azt tanácsolta, hogy vegyen föl maga mellé egy profi PR-csapatot. Az exsportoló szerint erre azért van szükség, mert az emberek megpróbálják majd kihasználni hírneve miatt – írta a DailyMail.

Welch megmutatta O'Neallnak a videó kommentfalán több gyűlölködő megjegyzést, mire a kosaras elmondta: ne figyeljen rájuk, mert nem számít az ismeretlen emberek online véleménye.

A nő több hónapja törölte magát a közösségi médiából, ezért hangsúlyozta: minden tartalom, amit az ő nevével látnak el a Facebookon, nem eredeti. Több külföldi lap is úgy értesült, hamarosan részt vesz egy televíziós show-ban, valamint szerzői jogvédelmet kér az elhíresült kifejezésére.

A híressé vált interjúról elmondta: sokat ivott aznap este, viccnek szánta megjegyzését. Kiemelte,

nem szeretné, ha élete végéig Hawk Tuah-lányként ismerné az internet.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.