BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fordult a kocka: mégsem tartják meg 21 órától a tűzijátékot – 22 órakor kezdenek

Kedden estére az előzetesen vártnál rosszabbra fordult az időjárás, ezért a tűzijátékot mégsem tartják meg 21 órakor – utolsó pillanatban jött a hír. Egy órával későbbre halasztották az attrakciót.

Kérik a tűzijátékra érkezőket, hogy a következő fél órában húzódjanak fedett helyre, a zivatar várhatóan elvonul hamarosan. Az időjárás alakulásának függvényében 22 órakor tervezik elindítani a programot – írta Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Facebook-oldalán.

Jelen állás szerint 22 órakor kezdődhet a tűzijáték, az időjárás azonban felülírhatja a terveket / Fotó: MTI / MTVA

Az operatív törzs egész nap intenzíven figyelemmel kísérte és óránként értékelte az időjárással kapcsolatos fejleményeket. A legutóbbi előrejelzés még azt mutatta, hogy Budapest felett az esti órákban az időjárás kedvezően alakul, ez nyilvánvalóan nem így történt, hiszen 21 óra előtt néhány perccel dörgött, villámlott és zuhogott az eső a fővárosban. 

Az augusztus 20-i délelőtti programokon, a Kossuth téri díszünnepségen és a légi parádén sok ezren vettek részt. A programok délután is folytatódtak, 18 óráig például ingyenesen látogatható volt az Országház épülete. Számtalan gasztronómiai és kulturális esemény, továbbá koncertek is várták az érdeklődőket Budapesten augusztus 20. alkalmából, a nap fénypontja viszont mindenképpen a tűzijáték és a fényfestés. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.