BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepetés: nem fújták le a tűzijátékot – javul estére az idő

Az időjárás-előrejelzések alapján arra lehetett számítani, hogy nem tartják meg az augusztus 20-i ünnepség alkalmából szervezett tűzijátékot kedden este. Budapest felett az esti órákban az időjárás kedvezően alakul, így a tervezett időpontban, 21 órakor látható lesz az attrakció.

Az operatív törzs egész nap intenzíven figyelemmel kísérte és óránként értékelte az időjárással kapcsolatos fejleményeket. A legújabb előrejelzés szerint Budapest felett az esti órákban az időjárás kedvezően alakul, így a tervezett időpontban, 21 órakor megtartható a Szent István-napi ünnepi tűzijáték közölte Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Facebook-oldalán.

Fireworks Show over Budapest on 20th August (St. Stephen's Day), celebrating the foundation of the Hungarian state.
tűzijáték
Este kilenckor kezdődhet a műsor sokadszorra sokak örömére / Fotó: Robert Harding via AFP

Amennyiben váratlanul kedvezőtlen változás lesz az időjárásban, az operatív törzs azonnal be tud avatkozni, valamint haladéktalanul tájékoztatást ad jelezte.

Hozzátette:

Számunkra az emberek biztonsága a legfontosabb!

Reggel óta érkeztek a hírek arról, hogy országos szinten heves zivatarok, viharos szelek és akár jégeső is várható kedden délután. A rendezvénysorozat problémamentes lebonyolításáért felelős operatív törzs a szokatlan időjárási viszonyok miatt óránként felülvizsgálta a helyzetet, míg végül 19 óra után pár perccel adtak zöld jelzést a pirotechnikusoknak. 

Az augusztus 20-i délelőtti programokon, a Kossuth téri díszünnepségen és a légi parádén sok ezren vettek részt. A programok délután is folytatódtak, 18 óráig például ingyenesen látogatható volt az Országház épülete. Számtalan gasztronómia és kulturális esemény, továbbá koncertek is várták az érdeklődőket Budapesten augusztus 20. alkalmából, a nap fénypontja viszont mindenképpen a tűzijáték és a fényfestés. 

Krausz Ferenc kapta a legmagasabb rangú kitüntetést 

Szent István óta „szilárd alap és mozdíthatatlan cél” az, hogy Magyarország sorsáról Magyarországon döntsenek mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter az államalapítás napja alkalmából tartott ünnepségen, ahol kitüntetéseket is átadtak. 

Idén a legmagasabb rangú kitüntetést, a Magyar Szent István Rendet Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikusnak ítélték oda.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.