BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Merényletre készültek Taylor Swift bécsi koncertjein, fokozott biztonsági intézkedéseket léptettek életbe

Az amerikai énekesnő a hét második felében lép fel Bécsben, két radikálist elfogtak az osztrák rendőrök. A merénylet veszélye azonban továbbra is fennáll, így fokozott biztonsági intézkedések maradnak életben.

Terrorfenyegetés miatt fokozott biztonsági intézkedéseket léptettek életbe az ausztriai Taylor Swift-koncerteken – közölte szerdán Gerhard Pürstl bécsi tartományi rendőrfőnök.

Merényletre készültek Taylor Swift ausztriai koncertjein / Fotó: ANP via AFP

Pürstl szerint a konkrét kockázatokat sikerült ugyan minimalizálni, de az általános veszély továbbra is fennáll. Hangsúlyozta, hogy a koncerteken növelik „a terrorellenes komponenst”, ami azt jelenti, hogy tűzszerészek és speciális járművek, keresőkutyák mellett a WEGA és Cobra elnevezésű különleges egységek tagjai is a helyszínen lesznek.

Franz Ruf, az osztrák belügyminisztérium közbiztonsági ügyekért felelős főigazgatója a nap folyamán közölte, hogy 

őrizetbe vettek két személyt, akik merényleteket terveztek elkövetni 

a csütörtökön, illetve pénteken Bécsben megrendezésre kerülő koncerteken.

Az egyik osztrák állampolgárságú gyanúsítottnál közelebbről nem meghatározott vegyi anyagokat foglaltak le a hatóságok. A rendőrség óvintézkedés gyanánt több házat és egy idősek otthonát is kiüríttetett robbanószertől tartva. A 19 éves ternitzi lakos az interneten radikalizálódott, néhány hete hűséget is fogadott az Iszlám Állam terrorszervezetnek.

Egy másik gyanúsítottat Bécsben fogtak el a hatóságok, róla azonban a rendőrség nem tett közzé részleteket. 

Taylor Swift a The Eras Tour koncertsorozatával látogat el hamarosan Bécsbe, a turné előző állomása Varsó, következő helyszíne pedig majd London lesz utolsó európai lokációként. A turnét még tavaly indította útjára az amerikai énekesnő, melynek csak a 2023-as állomásaiból egymilliárd dollár feletti bevételre tudott szert tenni. A turné során összesen 152 alkalommal lép színpadra, a sorozat minden állomásán 40 dalt ad elő, egy-egy koncert teljes hossza pedig így közel 3,5 óra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.