BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Spanyolországban kitört az ananász-őrület: a gyümölcs a romantikára vágyó szinglik jelképe lett

Egy ártatlan TikTok-trend hatalmas társadalmi jelenséggé nőte ki magát Spanyolországban. A Mercadona élelmiszerbolt üzleteit ellepték a fiatalok, akik fejjel lefelé fordított ananászokkal jelzik egymásnak, hogy ismerkedni szeretnének. A boltba este hét és nyolc között kell menni, a kosárban az ananásszal. Az üzlet dolgozói már volt, hogy rendőrt hívtak, mert az ananásszal mászkáló fiatalok feltartották a vásárlókat és az alkalmazottakat is.

Spanyolországban elindult egy őrült trend, aminek keretében az egyedülállók ananászokkal jelzik az boltokban, hogy készek ismerkedni. Az Ananász-gate névre keresztelt jelenség lényege, hogy a Mercadona élelmiszerboltokban a bevásárlókocsiba kell tenni egy fejjel lefelé fordított ananászt és így kell a sorok között keringeni este hét és nyolc óra között.

Young,Woman,Is,Putting,A,Pineapple,On,Her,Head,As
ananász
Este 7 és 8 között, a Mercadonában, egy ananásszal! / Fotó: Shutterstock

A trend miatt a Mercadona üzleteket esténként ellepik a fiatalok, akik útban vannak a többi vásárlónak, hangoskodnak és felfordulást hagynak maguk után – írta meg a BBC.

Az őrületet Vivy Lin színész és humorista indította el, aki egy videót tett közzé a TikTok-oldalán, amin egy Mercadona üzletben tolja a bevásárlókocsit és arról beszél, hogy 19:00 és 20:00 között kell találkozni a boltban.

A humorista videójára a Mercadona is reagált, a hivatalos TikTok-fiókra tettek ki egy ananász képet azzal a felirattal, hogy "az ananász a Mercadona polcán egy randira vár".

@andreeagalvez

Ahora las historias de amor surgirán en el mercadona 😂

♬ sonido original - @clips_foryou1

Ez a jelenség a Mercadonával és az ananásszal elkezdet nagyon gyorsan terjedni a spanyol közösségi médiában és nagyon sokan kezdték el utánozni a trendet.

Madridban az üzletlánc egységeiben tinédzserek jelennek meg este hét órakor és fel alá tologatják a bevásárlókocsikat, anélkül, hogy bármit is vásárolnának. Egy másik boltban egy férfi hatalmas ananásznak öltözve jelent meg, végül kiderült, hogy ez egy legénybúcsús feladat volt számára. Bilbaóban még a rendőrséget is ki kellett hívni egy üzletbe, olyan sokan lepték el a Mercadonát.

Bár a spanyol fiatalok teljesen rávetették magukat az ananász-gatere, az Mercadona alkalmazottak nem igazán örülnek ennek a trendnek. Az ananásszal mászkáló fiatalok feltartják a vásárlókat és a dolgozóka is, miközben rendetlenséget hagynak maguk után az üzletben.

Egyesek szerint egy ártalmatlan trendről van szó, amit hamar elfelejtenek majd a fiatalok. Mások viszont úgy vélik, hogy az ananász-gate a tökéletes példa arra, hogy az embereket milyen könnyű manipulálni a közösségi médián keresztül.

Ez egy vicces, ártalmatlan trend, de mi garantálja, hogy a jövőben nem indul majd el egy olyan jelenség, ami társadalmilag káros, vagy erőszakos? 

– tette fel a kérdést egy szakértő.

Elképesztő pénzekkel ösztönzik a randevúzást Dél-Koreában

A dél-koreai kormány mindent megtesz, hogy megoldja a társadalom elöregedésének problémáját. 2023-ban történelmi mélypontra került az ország reprodukciós rátája, miközben a házasságkötések száma is bezuhant. Az állam már az alapoktól támogatni kezdi a családalapítást, jelentős összegekkel támogatja például a randevúzást.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.