BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
ferrari F80

Eddigi legdrágább autóját mutatja be a Ferrari

A vállalat szerint a szerződéseket ugyan még nem írták alá, de mind a 799 járművet informálisan már lefoglalták a potenciális vásárlók. A Ferrari közel 2,9 milliárd eurót kaszálhat a luxusautóval.

A Ferrari bemutatta a legújabb modelljét: az 1200 lóerős motorral felszerelt, hibrid meghajtású F80 Olaszországban 3,6 millió eurós (több mint 1,4 milliárd forint) árcédulával érkezik, az értékesítés 2025 végén kezdődik. Az olasz autógyártó egyik legdrágább modelljéből csupán 799 darab készül.

ferrari F80
Kevés készül a Ferrari új szuperautójából / Fotó: Ferrari

A vállalat szerint a szerződéseket ugyan még nem írták alá, de mind a 799 járművet informálisan már lefoglalták a potenciális vásárlók. A cég összesen 2,88 milliárd eurót kaszálhat a luxusautóval, ha az olasz árazást vesszük figyelembe. Azt még nem árulta el a Ferrari, hogy más országokban mennyibe fog kerülni az F80.

Benedetto Vigna vezérigazgató a 2021-es belépése óta szorgalmazza, hogy a Ferrari több elektromos és hibrid meghajtású járművet gyártson. A cégvezér másik újításának köszönhetően a tehetős vásárlók egyre nagyobb arányban élnek a sportautók személyre szabásának lehetőségével. 

Az autógyártó ugyanis az elmúlt években jócskán kibővítette opciós listáit, hatalmas választékot kínálva ügyfeleinek a fényezés, a belső anyagok és egyéb részletek kiválasztásához. Az F80 a Ferrari legújabb törekvése, hogy tovább növelje az árrését, amely Európa legértékesebb autógyártójává tette. Mindezt annak ellenére érte el, hogy a riválisok által gyártott autóknak csak töredékét termeli.

Ugyanis a luxuskiadások általános lassulása közepette az egymillió dollárnál drágább, csúcskategóriás járművek iránti kereslet továbbra is erős. Érdemes megemlíteni, hogy a kétüléses F80 a vállalat első szuperautója a LaFerrari 2013-as bemutatása óta.

Magyarországon gyártott akkumulátorok mennek az elektromos Ferrariba

Az SK Ont az olasz gyártó az egyik legfontosabb beszállítójának választotta. Ezt Marenellóban, a Podio Ferrari beszállítói találkozóján jelentették be, ahol az SK On egyike annak a nyolc cégnek, amely elismerést kapott. A Ferrari évek óta együttműködik a Magyarországon is több üzemmel rendelkező dél-koreai akkumulátorgyártó céggel.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.