BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Joker: Folie A Deux UK premiere
film mozi bevétel

Brutális, 70 milliárd forintos bukta lett a Joker folytatása

Képregény-adaptáció még nem bukott ekkorát, mint a Joker: Kétszemélyes téboly. A film akár 200 millió dolláros negatív rekordot is felállíthat. A Joker első része még kritikai és anyagi elismerést hozott, de ezek után alig valószínű, hogy készül harmadik epizód.

A Batman-képregények főgonoszának eredettörténete 2019 hatalmas anyagi siker lett, 55 millió dolláros (mintegy 20 milliárd forint) költségvetéséhez képest óriási, 1,08 milliárd dollárt (396 milliárd forint) hozott a stúdiónak. A második rész azonban úgy tűnik, nem hozza ezeket a számokat: a box office szakértők szerint a Joker: Kétszemélyes téboly gyenge jegyeladása mintegy 200 millió dollár (73 milliárd forint) körüli veszteséget fog okozni – írta a Variety.

Joker: Folie A Deux UK premiere
film mozi bevétel
A Joker alkotógárdája / Fotó: PA

A folytatás a bemutató után első héten 38 millió (14 milliárd forint) dollárt hozott az észak-amerikai moziban, ami jócskán elmaradt a stúdió által várt 60–70 milliós (mintegy 24 milliárd forint) bevételtől.

Ez alapján úgy vélik, hogy a film mintegy 200-220 millió dollárt (mintegy 77 milliárd forint) fog termelni a jegypénztáraknál. A stúdiónak ez óriási probléma, mert a Joker 2 gyártása 200 millió dollárba (73,4 milliárd forint), a forgalmazása és forgalmazása pedig nagyjából 100 millió dollárba (36,7 milliárd forint) került. Mivel a film bevétele közel sem éri el a 450 millió dollárt (165 milliárd forint), ami a nullszaldóhoz szükséges, így kijelenthető, hogy

legalább 150, de inkább 200 millió dollárt fog bukni a Joker 2.

A film költségvetését az alkotók, Todd Phillips író-rendező és a Jokert alakító Joaquin Phoenix, valamint Lady Gaga fizetése is felfelé húzta. Az énekesnő 12 millió dollárt (4,4 milliárd forint), a rendező és az Oscar-díjas színész 20-20 millió dollárt (7,4 milliárd forint) tehetett zsebre.

 

Ezek lehetnek az év legnagyobb kasszasikerei a hazai mozikban – tarolnak a folytatások

A magyar nézők 2024-ben a Dűne folytatását várják a legjobban a mozikban. A Magyar Filmadatbázis nyilvánosságra hozott adatai szerint az összes top 10 film franchise vagy folytatás, közülük három is képregény adaptáció – Deadpool, Joker és Venom –, és két olyan kultfilm – Beetlejuice és Gladiátor – is szerepel a listán, amely több évtized után kap most folytatást.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.