BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezúttal sem változott a jegybanki effektív kamat

Továbbra is, immár harmadik hete áll 4,3 százalékon az egyhetes betét kamata, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a legutóbbi kamatdöntő ülése óta, azaz a január 25-i hét óta nem emelt az effektív kamat mértékén, amely várhatóan február 22-ig nem is változik. Akkor tartja következő kamatdöntő ülését a monetáris tanács. 

A legutóbbi kamatdöntő ülés jegyzőkönyvét egyébként épp tegnap közölte a jegybank. Ebből kiderült, hogy egyhangú szavazással döntöttek az alapkamat 50 bázispontos emelése mellett, illetve arra is kitértek, hogy az egyhetes betét kamata várhatóan szintén havi szinten mozog majd, kivéve, ha szükség lenne egy gyors beavatkozásra. 

A jegybank tehát ezúttal is változatlan kamaton írta ki az egyhetes betét fix kamatú tenderét, amelyen kora délután tehetnek ajánlatot a pénzintézetek. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.