BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy mínuszok a pesti tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 75,80 pontos csökkenéssel, 52 065,78 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záróértékéhez képest 0,15 százalékkal gyengült.

A nyitást követően bezuhant az index. 9.25-kor 1 159,53 pontos csökkenéssel, 50 982,05 ponton állt, ami 2,22 százalékos gyengülés a pénteki záróértékhez képest.

Fotó: Shutterstock

Folytatódhat a csökkenés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn – írta előzetes kommentárjában az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője. Varga Zoltán korábbi kommentárjában közölte, az erőteljesen negatív nemzetközi befektetői hangulat miatt a negatív tartományban, az 52 ezer pontos szint alatt indulhat a kereskedés.

A vezető részvények közül az OTP esetében 17 700, majd 17 400 forintnál találhatók fontosabb támaszok.

Az elemző szerint a Mol árfolyamára negatívan hathat az üzemanyagárstop meghosszabbítása, a részvény jegyzésében 2600 forint közelében azonban több támasz is található.  

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.