BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zöldben pompázik Európa

A gyenge nyitás után hamar pozitív hangulatra váltottak a vezető nyugat-európai tőzsdék. A londoni FTSE-100 0,90, a német DAX-30 0,11 és a francia CAC-40 0,77 százalékos pluszban 9.33-kor.

Az európai tőzsdék reggeli gyengülését az váltotta ki, hogy miközben az Európai Központi Bank (EKB) csütörtökön nem változtatott az alapkamaton, annak vezetője a kamatdöntést követő sajtóértekezleten egy kérdésre válaszolva nem volt hajlandó megismételni két hónappal korábbi kijelentését, miszerint alacsony a valószínűsége egy idei kamatemelésnek. Christine Lagarde most úgy fogalmazott, hogy nem ígér semmit bizonyos adatok ismerete nélkül, sok függ majd az EKB makrogazdasági előrejelzésének a márciusi felülvizsgálatától. A délelőtt folyamán már vegyesen teljesítenek a mutatók.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.