BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kamatemelés árnyékában lefelé sodródott a BUX

A tőzsdei kereskedést világszerte az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed esti kamatdöntésére való várakozás határozta meg szerdán. A magas infláció leküzdése érdekében ugyanis az irányadó kamatláb erőteljes emelése várható. A részvények a lépés következtében veszthetnek vonzerejükből, mivel a vállalatok finanszírozása egyre költségesebbé válik. 

üzletember esik esés OTP tőzsde Business man point to falling graph of stock market
Fotó: Shutterstock

A meghatározó európai tőzsdemutatók tehát lefelé vették az irányt, a magyar tőzsdezárás időpontjában a DAX 0,3 százalékos, a párizsi CAC 40 pedig nagyjából 1 százalékos mínuszban járt. Az utóbbihoz hasonlóan a BUX záróértéke is 1 százalékkal csökkent, az index 43 171 ponton búcsúzott a kereskedéstől. A részvénypiac forgalma 12,4 milliárd forintot tett ki. 

Az OTP részvényeinek árfolyama több mint 7 milliárd forintos forgalom mellett 2,7 százalékkal, 10 700 forintra zuhant. Az EU tervezett olajembargója következtében esetlegesen nehéz helyzetbe kerülő Mol papírjai azonban 0,1 százalékos csökkenéssel úszták meg a napot. Az olajrészvények 3028 forinton zártak. 

A Richter kurzusa ezalatt 0,3 százalékkal, 7160 forintra, míg a Magyar Telekomé félszázalékkal, 387 forintra nőtt. 

A Masterplast viszont a keddi drágulást követően 3,6 százalékkal, 4205 forintra gyengült. A hazai deviza jó formában volt. Az euróért estefelé 378,5 forintot kellett adni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.