BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentősen növeli gyártókapacitását a Bosch Makláron

A Bosch évente hárommillió kormányművet és alkatrészt készít Makláron, és a tervek szerint jelentősen növeli a gyártási volument.

Az új termékek felfutására számít az idén a Bosch maklári gyára, különösen a teherautóknál használt hidraulikus Servocom kormánymű esetében, amely gyártásának előkészítését májusban kezdték meg. A Robert Bosch Automotive Steering Kft., amely a világ több mint száz járműgyártójának szállít kormányműveket és alkatrészeket, a folyamatban lévő beruházásainak köszönhetően a következő években jelentősen növeli gyártókapacitását. A vállalat 2024-re 70 ezer négyzetméteren alakít ki új termelési és logisztikai területet. Ennek keretében high-tech gyártási és összeszerelési területeket, szerszámüzleteket, egy logisztikai raktárt, valamint egy integrált szerviz- és irodaközpontot alakítanak ki, hosszú távon biztosítva ezzel a vállalat versenyképességét.

A megkezdett, 2023 végéig zajló beruházások összértéke meghaladja az 52 milliárd forintot.

A cég tavaly az árbevétele majdnem öt százalékát, mintegy 8,5 milliárd forintot fordított beruházásokra, és további 6,7 milliárdot szánt kutatás-fejlesztésre. Az elmúlt 12 hónapban több mint kétszáz új munkavállalót vett fel a termelési és a támogató területre.

A jövő kormányrendszerei Makláron készülnek

A Makláron gyártott kormányrendszerek és alkatrészek már most is sok millió jármű alapvető biztonsági elemeit jelentik világszerte, a gyár kifejezetten a jövőorientált technológiákra fókuszál. Az autóipar átalakulásával egyre nagyobb igény van az elektromos kormányműrendszerekre, amelyek az elektromos és önvezető járművek kulcselemei. 

Bosch Maklár

Makláron kiemelt helye van a kutatás-fejlesztésnek is, amelyet a gyártáshoz hasonlóan a legmodernebb, ipar 4.0 megoldások támogatnak. Önvezető járműveket használnak az alapanyagok szállítására, emellett pedig big data és virtuálisvalóság-technológiát alkalmaznak az elemzéshez, valamint a tervezéshez. A technológiai fejlesztések a
környezetvédelmet is szolgálják, ennek köszönhetően a cég tavaly 90 százalékkal csökkentette folyékony veszélyes hulladékának kibocsátását.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.