BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Körözi a rendőrség Kovács Bélát

Költségvetési csalás miatt adott ki elfogatóparancsot a rendőrség Kovács Béla volt jobbikos politikussal szemben – derült ki a Police.hu honlapról kedden. A Budapest Környéki Törvényszék büntetési-végrehajtási csoportja kedden rendelt el fényképes körözést Kovács Béla ellen.

A Kúria szeptember végén harmadfokú eljárásban bűnösnek mondta ki a Jobbik egykori európai parlamenti képviselőjét az Európai Unió intézményei elleni kémkedés, költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás miatt, s büntetését öt év fegyházra, illetve tíz év közügyektől eltiltásra súlyosította. Kovács Béla leghamarabb büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhat feltételesen.

Felmentette Kovács Bélát a kémkedés vádja alól a bíróság

Ugyanakkor költségvetési csalás miatt másfél év felfüggesztett szabadságvesztéssel és 600 ezer forint pénzbüntetéssel sújtották.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.