BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy eséssel indult a hét a pesti tőzsdén, zuhan a Richter árfolyama

A hazai befektetők borús hangulatban tértek vissza a parkettre karácsony után, a gyógyszergyártókat érintő új különadót emésztik.

Borús hangulatban tértek vissza az ünnepek után a Budapesti Értéktőzsdére a befektetők. A BUX 1,7 százalékos mínuszban, 44 224 ponton kezdte a karácsonyi hosszú hétvégét követő első, keddi kereskedési napot.

A Richter árfolyama csaknem 6 százalékos zuhanással reagált a gyógyszeriparra kirótt új különadóra. A társaság reggeli közleménye szerint idén ez 28 milliárd forintos többletterhet jelent számára.

A Mol kurzusa 0,6 százalékkal, 2624 forintra került lejjebb a piacnyitás első perceiben, az OTP és a Magyar Telekom viszont erősödni tudott. A bankpapír 0,3 százalékkal, 10 330 forintig kapaszkodott fel, a távközlési részvény pedig 0,4 százalékkal 349 forintig erősödött.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.