BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beszakadt egy templom teteje, többen meghaltak – videó

Összeomlott egy templom tetőszerkezete az észak-mexikói Ciudad Madero városában a vasárnapi mise közben, a balesetben legkevesebb tíz ember életét vesztette, és mintegy ötvenen megsebesültek – közölték a helyi hatóságok. 

Az állam kormányzója arról számolt be, hogy a halálos áldozatok között három gyerek is van. A tájékoztatás szerint katonák segítségével a mentőegységek munkagépekkel és mentőkutyákkal kutatnak túlélők után a romok alatt.  

Harminc embernek nyoma veszett – közölte a texasi határ mentén fekvő Tamaulipas állam védelmi minisztériumának szóvivője. A helyi Foro TV televíziós csatorna hírműsorában a minisztérium szóvivője köszönetet mondott a helyi vállalkozóknak, hogy felszerelést biztosítottak a romok eltakarításához, és segítettek a mentési munkálatokban.

José Armando Álvarez, az egyházmegyét vezető püspök elmondta hogy éppen keresztelőt tartottak, amikor a templom teteje beomlott. Mintegy nyolcvanan lehettek az épületben. 

A mentőcsapatok a szükséges munkálatokat végzik, hogy kimentsék a romok alatt rekedt embereket

– mondta a püspök.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.