BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezer embert evakuáltak Olaszországban

Éghajlati összeomlás bizonyítékai az európai áradások. Több országban kellett evakuálni az embereket az árvizek miatt.

Ezer embert evakuáltak az észak-olaszországi régiókat sújtó áradások miatt. A közép-európai régióban szélsőséges az időjárás Lengyelországban, Ausztriában és Csehországban is.

Fotó: AFP

Özönvízszerű esőzés Olaszországban

Észak-Olaszországban özönvízszerű esőzések és súlyos áradások sújtották Emilia-Romagna régiót. Ravenna, Bologna és Faenza tartományokban megáradtak a folyók, ezért a helyi hatóságok arra kérték az embereket, hogy 

maradjanak otthonuk felső szintjein, vagy hagyják el azokat 

azonnal. Mintegy 800 ravennai és 200 bolognai lakos töltötte az éjszakát menedékhelyeken, iskolákban és sportközpontokban az árvíz miatt.

Az iskolákat bezárták és a vonatforgalmat felfüggesztették a szélsőséges időjárás miatt. A lakosoknak azt tanácsolták, hogy lehetőség szerint kerüljék az utazást.

Árvizek a Cseh Köztársaságban

Vit Rakusan cseh belügyminiszter elmondta, hogy csütörtökön újabb ember vesztette életét az ország súlyosan érintett északkeleti részén, így a halálos áldozatok száma ötre emelkedett.

Az északkeleti régióban a katonák csatlakoztak a tűzoltókhoz és más sürgősségi szolgálatokhoz, hogy segítsenek a helyreállításban.

Helikopterek hordták szét a humanitárius segélyeket, miközben a katonák ideiglenes hidakat építettek az árvíz által elsodortak helyére.

Körülbelül 400 ember maradt az evakuációs központokban a regionális fővárosban, Ostravában, mert nem tudnak hazatérni.
A közép-európai áradások és a halálos portugáliai erdőtüzek egy olyan 

éghajlati összeomlás bizonyítékai,

amely normává válik, hacsak nem tesznek hathatós lépéseket – közölte szerdán az EU központi hivatala.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.