BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Stabil üzlet beszállítani a McDonald’snak

Többéves partnerséget tudnak kialakítani az étteremlánc elvárásainak megfelelő magyarországi cégek.

A magyarországi beszállítók évente több mint ezer tonna salátával és zöldséggel, 600-800 tonna marhahússal, csaknem 2 millió darab tojással és 10 ezer tonna csirkehússal látják el a hazai és a régiós McDonald’s-hálózatot.

Fotó: MTI/Komka Péter

A gyorsétteremlánc három évtizeddel ezelőtt nyitotta meg első magyarországi éttermét, a hálózat azóta is folyamatosan stabil hazai beszállítói körre támaszkodik: az állandó kínálatban felhasznált csirkehús, ketchup és más szószok, friss hagyma, uborka, tojás és méz hazai gazdaságokból érkezik, ahogyan a hamburgerek alapanyagául szolgáló marhahús, saláta, paradicsom egy része is.

A hazai termelők egybehangzóan állítják – az erről kiadott közlemény szerint –, hogy a piacon kézzelfogható versenyelőnyt biztosít számukra, hogy képesek megfelelni a Meki-elvárásoknak. A cégvezetők abban is egyetértenek, hogy a Meki-beszállítói lét stabilitást és kiszámíthatóságot hoz a vállalkozásoknak. A Capriovus például másfél évtizede tartozik a McDonald’s beszállítói közé, évente majdnem 2 millió fertőtlenített héjú tojást, illetve főzött, tisztított kemény tojást ad el az étteremláncnak.

A teljes cikk a Világgazdaság szerdai számában olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.