BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Augusztus 20.: így lesznek nyitva a boltok a hosszú hétvégén

Sokan szeretnék kiélvezni a nyár utolsó hosszú hétvégéjét. A tűzijátékot a helyszínen és a tévében is lehet követni, boltba menni azonban nem mindig tudunk – összeszedtük, mikor lehet és mikor nem érdemes elindulni.

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep idén keddre esik, így a munkanap-áthelyezésnek köszönhetően egy négynapos hosszú hétvége áll előttünk. Az államalapítás ünnepe miatt a fővárosban négynapos rendezvénysorozattal, összesen 19 helyszínen zajló zenei, kulturális és gasztronómiai programokkal, valamint minden korábbinál nagyobb tűzijátékkal készülnek a szervezők. Az eseményeket többek között olcsó gasztronómiai ízorgiával, és igencsak baráti árú sör- és pálinkaválasztékkal hirdetik.

augusztus 20., nyitvatartás, nyitva, bolt Penny, kiskereskedelem
Augusztus 20.: a boltok többsége zárva tart a nemzeti ünnepen / Fotó: Penny Magyarország

A többnapos hétvégék kapcsán azonban mindig fontos információ sokak számára, hogy miként alakul a boltok nyitvatartása, mikor és hol tudunk vásárolni az ünnepek előtt és alatt. A Világgazdaság összegyűjtötte, hogy a legnagyobb magyarországi kiskereskedelmi láncoknál miként alakul a hétvége.

  • A Penny szombaton, vasárnap és hétfőn a megszokott nyitvatartással várja a vásárlókat, kedden azonban zárva lesznek a boltjai.
  • Az Aldi üzletmenetében hétvégén és hétfőn sem lesz változás, kedden azonban nem nyitnak ki az üzletek.
  • A Lidl szintén csak a nemzeti ünnepen lesz zárva, a másik három napon ugyanúgy tudunk vásárolni, ahogy korábban.
  • A SPAR és InterSpar esetében szintén csak augusztus 20-án kell boltzárra számítanunk, a többi napon minden a megszokott mederben zajlik.
  • A Tesco szombaton, vasárnap és hétfőn is a szokásos nyitvatartási időben látogatható, kedden azonban zárva tart.
  • A CBA/Príma a négynapos hétvégén csak kedden lesz zárva.
  • Az Auchan áruházai szombat-vasárnap és hétfőn a megszokott időben lesznek nyitva, kedden azonban nem nyitnak ki.

A hazánkba érkező orosz Mere áruházlánc a tervek szerint az év második felében nyitja meg első magyarországi üzleteit, így őket a mostani ünnepi boltzár még nem érinti.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.