BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány őszre összeállítja a "csomagot"

Ma a miniszterelnöki beszéddel kezdődik az MSZP-frakció egész napos ülése, a kormányfő összefoglalja a dobogókői kormánykonzultáción meghatározott irányokat.

Ám ahogy a kétnapos vezetőségi ülésen, úgy a mai találkozón sem hoznak döntéseket a szocialisták, egyelőre újra megbeszélik, merre kellene menni az adó- és járulékcsökkentés vagy éppen a szociális rendszer átalakítása ügyében.
Úgy tudjuk, Gyurcsány Ferenc őszre legalább egy félszáz intézkedést tartalmazó csomagot, jogszabály-módosítást kíván előkészíttetni.

Az adóban továbbra is az élőmunka terheinek csökkentése az irány, ennek lehetséges forrásai között merült fel a növekedés, a fehéredés, az áfaemelés, a cigaretta és alkohol jövedéki adójának emelése és az adóamnesztia is.

Utóbbit Dobogókőn információnk szerint a többség elvetette annak aggályos volta miatt. Az áfaemelés kapcsán pedig annyi hangzott el, logikus lépés lenne, ám akkor ellentételezésként a nyugdíjakat növelni kell. Elképzelhető, hogy a frakcióban már nagyobb vitát vált ki az áfaemelés alternatívája.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.