BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meztelen biciklisták tüntetnek Bécsben - Képekkel

Mintegy négyszáz résztvevőt várnak ma délután a „Naked Bike Ride“-ra, amelynek keretében meztelen, illetve tarka-barka kosztümöket és testfestéket viselő biciklisek tüntetnek az autók dominanciája ellen Bécsben - tudósít a Compress.

Az 1992-ben San Franciscóból útjára indult kerékpáros mozgalom, a Critical Mass keretében harmadik alkalommal meghirdetett meztelen-felvonulás célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a városi közlekedésben a bicikliseket és a gyalogosokat fenyegető veszélyekre. A felvonulás mintegy négyszáz, vállalkozó kedvű résztvevője a Margarethenplatzról, Bécs 5. kerületéből indul – az útvonalról egyelőre nem határoztak.

Annyi azonban szinte bizonyos, hogy az Ádám-kosztümben, bolondos ruhákban, illetve tarka-barka testfestékben pompázó biciklisek megmártóznak majd a Neue Donauban. A tavalyi Naked Bike Ride-on csaknem háromszázan bújtak ki a ruháikból és pattantak kerékpárra, hogy így tüntessenek az autók dominanciája ellen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.