BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: ezt ígértük! Orbán fél mint ördög a tömjénfüsttől

Az elmúlt 18 évben először fog az megtörténni, hogy a választásokat megelőző évben nem növekszik, hanem csökken a költségvetés hiánya - írja a miniszterelnök a mai blogbejegyzésében.

Gyurcsány így vélekedik a továbbiakban: "A kormány ma a költségvetésről fog tárgyalni. Amikor a közgázos előadásomra készültem végignéztem az elmúlt 18 év legfontosabb költségvetési adatait. A kirajzolódó tendencia nagyon is egyértelmű. A választásokat megelőző évben rendre elindult a költségvetési hiány növekedése – így volt ez 1993-ban, 1997-ben, 2001-ben és 2005-ben is –, és a választások évében mindig csúcsot döntött a költségvetési hiány. Aztán a választásokat követő két évben elindult a hiány csökkentése, 95-ben, 99-ben, 2003-ban kezdődött és még egy évig tartott. Aztán minden kezdődött elölről. Ebben az értelemben a jövő évi költségvetés a rendszerváltás óta eltelt időszakban történelmet ír. Az elmúlt 18 évben először fog az megtörténni, hogy a választásokat megelőző évben nem növekszik, hanem csökken a költségvetés hiánya. Hozzáteszem, ezt ígértük."

A blog többek között így folytatódik: "Olvasom az ellenzék vezérének tegnapi nyilatkozatát. Azt mondja, hogy jelentősen kell csökkenteni a hiányt, és nagyon kell csökkenteni az adókat. Számot valahogy már megint nem sikerült mondania. Attól fél, mint ördög a tömjénfüsttől. Ez már nem egyszerűen hazardírozás, hanem nyilvánvaló hazugság." - írja Gyurcsány Ferenc.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.